Notícies amb l'etiqueta ‘ios’

De primera mà: iPad Pro 9,7″

dimarts , 28/06/2016

Fa un parell de mesos Apple va anunciar, per sorpresa, l’arribada d’un nou iPad a la família: l’iPad Pro de 9,7″. Si volguéssim explicar de forma ràpida i resumida aquest aparell podríem dir que és la suma d’un iPad Air (per fora) més un iPad Pro (per dins), ja que, exteriorment, és pràcticament indistingible (en línies generals) d’un iPad de la gamma Air, però, en canvi, es comporta com el gegantí iPad Pro de 12,9″, amb la seva interacció amb el Pencil, o el seu teclat físic Smart Keyboard que s’integra perfectament amb l’aparell.

(més…)

De primera mà: Apple Watch

dilluns, 13/06/2016

L’Apple Watch va ser presentat al món fa un any com l’aposta d’Apple per intentar dominar el segment dels rellotges intel·ligents, un tipus de producte que, tot i la seva transcendència mediàtica, no sembla que acabi d’enlairar-se del tot. Ja fa un temps que en portem un al canell com a rellotge del nostre dia a dia, i avui us portem la nostra opinió i les nostres conclusions sobre aquest dispositiu. Funciona bé? Val la pena? Són els smartwatches el “next big thing”? Tot seguit us en fem les nostres impressions.

(més…)

De primer mà: iPhone SE

dissabte, 11/06/2016


El passat mes de març Apple va anunciar el seu nou model d’iPhone, l’iPhone SE. Va ser un anunci especial per diversos motius: es va anunciar en una data allunyada de les dates d’anunci habituals dels seus telèfons, la seva aparició no substituïa cap dels dos models vigents (6S i 6S Plus) i, per damunt de tot, les seves mides eren un viatge al passat, una tornada als enyorats, per alguns dels fidels seguidors de la companyia de la poma mossegada, iPhone 5 i 5S.

Fabricant: Apple
Tipus de dispositiu: Telèfon mòbil.
Preu lliure: A partir de 489 €

(més…)

Oblumi Tapp, un termòmetre tecnològic per a infants

dilluns, 16/05/2016

RAUL ARRIBAS | Barcelona

Els que són pares saben que prendre la temperatura a un infant no sempre és una tasca fàcil. Col·locar un termòmetre tradicional a l’aixella no resulta tan trivial com quan es tracta d’un adult. Per a fer més fàcil aquesta tasca Oblumi, empresa espanyola amb seu a Sevilla, presenta el seu Oblumi Tapp, un petit dispositiu que es connecta al nostre telèfon mòbil pel port d’àudio (anomenat jack) i que, mitjançant infrarojos, permet capturar la temperatura per dues vies diferents: introduint-lo en l’oïda o, si l’infant tampoc se sent còmode amb aquest mètode, posant-lo en contacte amb la pell de la templa. L’aplicació mòbil permet definir diferents pacients per mantenir l’històric de les seves lectures, a més d’oferir consells com la dosificació de certs medicaments o la sincronització al núvol de les nostres dades, per poder-les mantenir actualitzades a diferents dispositius.

(més…)

De primera mà: Nou Apple TV, arriben les apps per canviar-ho tot

divendres, 15/01/2016

RAUL ARRIBAS | Barcelona

Tot i que ja existien telèfons amb vocació d’esdevenir intel·ligents abans de l’arribada de l’iPhone, tothom està d’acord en el fet que la vertadera revolució en el món de la telefonia mòbil va arribar de la mà de l’aparell d’Apple. Sovint es parla d’aquest dispositiu com el punt d’inflexió que va transformar una indústria que es veia a si mateixa com de comunicacions, a una que ara es veu com a plataforma. Però, si aquest canvi va arribar, va ser, en realitat, per l’App Store, no pas per l’iPhone com a dispositiu. Va ser l’arribada de l’App Store la que va obrir un món de possibilitats fins aquell moment ni tan sols somiades al telèfon de la poma mossegada i, per extensió, al món que ara coneixem tots com a telèfons intel·ligents o smartphones.

En efecte, obrir la plataforma als desenvolupadors externs, oferint-los un entorn de desenvolupament i una botiga (preinstal·lada a tots els aparells) per a fer arribar les seves aplicacions als usuaris finals, va suposar que l’iPhone passés de ser un telèfon a un aparell capaç d’executar aplicacions de tot tipus. Els desenvolupadors externs (i els de la mateixa Apple) han anat, amb el pas dels anys, imaginant un univers de possibilitats que ha anat molt més enllà del què, segurament, havien albirat a la mateixa companyia. L’iPhone, i també la seva competència, s’ha convertit en una plataforma, en un ordinador realment ultraportàtil, on la telefonia ha quedat relegada a un paper molt secundari.

(més…)

Els millors jocs i apps de 2015 a iTunes

dimecres, 9/12/2015

RAUL ARRIBAS | Barcelona

Com cada any, Apple ha donat a conèixer els que considera millors exponents de cadascuna de les diferents seccions presents a la seva botiga digital, iTunes, en l’àmbit de l’estat espanyol. Pel que respecta a iPhone i iPad, aquestes són les apps que la companyia de la poma mossegada ha volgut destacar en aquest recull anual:

(més…)

De primera mà: Apple iPhone 6S

dissabte, 5/12/2015

L’any passat Apple va canviar radicalment el seu producte estrella, l’iPhone. Mentre que, fins llavors, la companyia de la poma sempre havia defensat que els telèfons mòbils intel·ligents no havien de ser excessivament grans, i les seves excel·lents vendes semblaven donar-los la raó, amb l’aparició de l’iPhone 6 (i el seu germà gran iPhone 6 Plus) la realitat va ser ben diferent: les vendes dels dos models, molt més grans del que venia essent habitual, van ser encara més destacades que les dels models anteriors. I, el que més va sobtar, era precisament l’iPhone 6 Plus, el més gran de tots dos, el que més vendes aconseguia ja des del primer moment. Aquest canvi de mida, sumat a l’evident canvi d’estètica en el disseny dels terminals, va eclipsar la resta de canvis i millores que incorporaven els terminals de l’any 2014.

Aquest any, que seguint el que ja és habitual al calendari de producte de l’iPhone toca la revisió anomenada S del model anterior, aquest canvi de mida i d’estètica ja no és el que sobta, donat que l’iPhone 6S i l’iPhone 6S Plus són externament idèntics als dos models de l’any anterior (més enllà de disposar de més gamma cromàtica per escollir), a excepció de fer servir un tipus diferent d’alumini que el fa un pèl més pesat (del tot imperceptible per una persona), més resistent i que el fa una mica menys lliscant a les mans. Els canvis, que n’hi ha, són tots a dins, i per tant no són tan obvis ni tan autodescriptius. Ara que ja fa gairebé dos mesos que utilitzem un dels nous iPhone de la companyia de la poma diàriament us podem parlar de totes les seves novetats amb coneixement a fons de primera mà.

Fabricant: Apple
Tipus de dispositiu: Telèfon mòbil.
Preu lliure: A partir de 749 €

(més…)

Anàlisi: Pumped BMX +

dimarts , 1/12/2015

Arreu s’ha parlat molt de la idoneïtat de l’arribada de les consoles de l’actual generació. Sovint s’ha criticat perquè la sensació del usuari és que hi ha màquina però no hi ha videojocs. Potser, en aquests primers dos anys el catàleg de jocs físics no ha estat l’esperat, però a nivell de jocs menys coneguts i distribuïts en format digital hi ha hagut molt contingut. Avui us volem parlar d’un d’aquests videojocs, Pumped BMX +.

Versió analitzada:Xbox One
Gènere: Habilitat – Esports
Desenvolupat per: Yeah Us! Carbon
Editat per: Yeah Us! Carbon
PEGI:
+3.

(més…)

Primers minuts de Steamroll un videojoc català i en català

dimarts , 24/11/2015

steam_roll_caption

Des de Girona i concretament des d’una empresa formada per quatre persones, Anticto Estudi Binari, ens arriba Steamroll per a Windows, Mac i Linux. Anticto, compta amb més de 10 anys d’experiència en jocs importants com APB o Kingdrom Under Fire 2. Amb Steamroll, Anticto s’ha decidit a crear el seu primer videojoc i com a empresa catalana ha publicat el videojoc en català.

(més…)

Primers minuts d’Spirit of War (versió iOS)

dissabte, 1/08/2015

RAUL ARRIBAS | Barcelona

Els jocs d’estratègia són, potser, els més beneficiats de les noves mides de pantalla de l’iPhone 6 i l’iPhone 6 Plus. Sempre s’han pogut jugar de forma excel·lent a un iPad, però als iPhone de generacions anteriors la cosa era una mica més complicada.

Avui us portem la versió per a la plataforma d’Apple del joc d’estratègia basat en la primera guerra mundial Spirit of War, que fins ara estava disponible només per ordinadors. Es tracta, com hem dit, d’un joc d’estratègia que escull l’escenari de la Gran Guerra, i ja només per això val la pena fer-hi una ullada, donat que la gran majoria d’aquests jocs opten per la Segona Guerra Mundial. La mecànica de joc està heretada dels clàssics jocs de guerra de taulell, cosa que el mateix videojoc explicita de forma gràfica. El camp de batalla està dividit en hexàgons, i les nostres unitats es mouran i atacaran per torns. Com és tradició en aquesta mena de propostes, començarem amb mapes petits i poques unitats, i de mica en mica la cosa s’anirà complicant amb moltes més unitats, tropes especialitzades, reglament més avançat, etc.

El teniu disponible, a més de per iOS a l’App Store d’iTunes, per Windows i Mac a la plataforma Steam.

(més…)