El nou model de PS3 només oferirà HD a través del cable HDMI

Segons ha publicat la pàgina web Kotaku, Sony hauria enviat un document a les botigues americanes on informen del llançament d’un nou model de 160 GB de PlayStation 3. La novetat, però, és que aquest model, anomenat K, obligarà als usuaris que vulguin gaudir de l’alta definició a connectar-se exclusivament a través d’un cable HDMI, ja que el cable per components no permetrà fer-ho.

Això provocarà que tots aquells usuaris que no disposin d’una entrada HDMI als seus televisors i que adquireixin aquest nou model de PlayStation 3 es quedin sense gaudir de l’alta definició en pel·lícules i jocs.

De moment, Sony no s’ha pronunciat ni per a confirmar ni per a desmentir aquesta notícia, així doncs, caldrà esperar per veure si finalment el model K acaba arribant al mercat amb aquestes característiques o no.

Comenta-ho al fòrum

10 comentaris

 • J-A Ros

  13/07/2011 18:17

  Sincerament, és lamentable la contínua rebaixa en les prestacions de PlayStation 3. Han anat restant, ara menys ports USB, ara diem adéu a la retrocompatibilitat, ara menor espai de disc. I per a acabar, alta definició només via HDMI.

  PS3 té la captura limitada per HDMI. Aquesta no és una bona notícia per a qui enregistri amb una capturadora de vídeo les seves partides, per exemple, ni per a qui tingui un televisor amb entrada per components.

 • Andreu

  14/07/2011 7:41

  I no te’n oblidis, també van treure Linux.

 • MrK

  14/07/2011 16:49

  Per favor, l’alta definició sense una entrada HDMI o DVI no té cap sentit. Em sembla lògic que ho treguin

 • J-A Ros

  15/07/2011 10:24

  Restar prestacions no és lògic, MrK. Els components són entrada analògica i no digital, però són alta definició.

 • MrK

  15/07/2011 17:45

  Restar prestacions no és lògic.

  Restar prestacions i preu sí és lògic.

  I si aquesta prestació és una tecnologia obsoleta i desfasada com una entrada d’alta definició analògica, que a més no et treuen de la teva consola (no pas com diu el titular sensacionalista de Kotaku, d’altra banda, com tots els seus titulars) sinó de les consoles que la gent es comprarà , és absolutament lògic, habitual i necessari.

  El linux és un altre tema, en aquest estem d’acord (ara, ja em diràs quants cops el vas fer servir)

 • J-A Ros

  15/07/2011 18:25

  MrK, em queixo i em sembla una molt mala mesura, perquè entendràs que als mitjans especialitzats en videojocs ens perjudica cosa de no dir el fet de no poder fer captures de pantalla ni enregistrar escenes intrajoc dels títols d’una plataforma.

  Tu només penses en les televisions actuals, la major part de les quals són aparells digitals, i fins a cert punt pot ser ridícul que incloguin una entrada de senyal analògic, i no tens en compte, per exemple, que la decisió de Sony té altres repercussions: No és, només, que moltes capturadores de vídeo tinguin l’entrada per components com a única entrada d’alta definició, sinó que, a més, PlayStation 3 té blocat per HDCP la captura viaHDMI [http://ca.wikipedia.org/wiki/High-Bandwidth_Digital_Content_Protection].

  Comprendràs que aquesta mesura, a a Ara VaDeJocs i a d’altres mitjans, no ens afavoreix en absolut. Si eliminen la protecció HDCP en podrem parlar, però tot i així t’asseguro que no em farà gens de gràcia haver de canviar la capturadora que faig servir, que és un aparell nou, no pas barat, però que funciona bé, que rep entrada per components i que vaig comprar expressament per a poder capturar el senyal de vídeo tant de PS3 com d’Xbox 360, per un dispositiu amb entrada HDMI. Per a mi la rebaixa de prestacions no és una rebaixa de preu, sinó ben al contrari. Al capdavall, és per a aconseguir imatges i vídeos per a il·lustrar textos per a Ara VaDeJocs que faig servir la capturadora.

 • Francesc Padrós Casabella

  17/07/2011 13:48

  Molt interessant el que dius J-A Ros, no ho sabia pas jo!

  A més, penseu que Sony només et donava un cable RGB amb la PS3!!! Sí, un #¢€@ cable que envia una imatge de pantalla que em va fer creure que havia comprat una PS2! I ara que ja no hi haurà aquest suport, seria agradable almenys rebre un cable HDMI amb la consola…
  Tot i que no m’estranyaria que Sony no hi posés cables, retalli prestacions i mantingués el preu. Després de la mala gestió del PSNGate, i que posteriorment ha guanyat pasta gansa promocionant les seqüeles dels jocs que donava, m’han decepcionat cada cop més.

 • J-A Ros

  18/07/2011 9:41

  Convé distingir entre cable RGB i cable de components, però. Sembla que tots els qui hem escrit aquí els distingim, però aclareixo, per si de cas, que, tot i que tots dos transmeten senyal analògica, un ofereix imatges d’alta definició (per components) i l’altre no (RGB). ;)

 • Francesc Padrós Casabella

  18/07/2011 12:53

  Per això dic, que jo, quant vaig comprar la PS3 Slim i vaig veure que et venia un sol cable de baixa definició (RGB), vaig comprar primer un cable per components, ja que la meva vella tele del menjador no permet HDMI. Després vaig comprar-me el cable HDMI per una altra tele i la diferència va ser molt gran, però és clar, tots aquests cables em van costar un 20-30€ (no ho recordo), mentre que el cable RGB que dona Sony és inservible, es perd les prestacions gràfiques de l’actual generació.

 • J-A Ros

  18/07/2011 13:39

  El que comentes és un d’aquests aspectes que a Sony els deu servir, sens dubte, per a abaratir costos de producció, però que transmet, de cara al consumidor final, una sensació no gens agradable.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús